Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Krem daktylowy

slodkokwasnakuchnia

Pyszny, słodziutki i zdrowy kremik daktylowy. Idealny do kanapek, naleśników, gofrów czy ciast. Ale najlepszy i tak wyjadany łyżeczką ze słoiczka...

Uwaga: zniżka 5% na produkty Agnex  na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.).

WIN_20170226_132649_2

Składniki:

100 g suszonych daktyli- u mnie Agnex

1/3 szkl wody

1 dojrzały banan

1 łyżka nasion chia

płatki migdałowe do dekoracji

Przygotowanie:

Suszone daktyle przekładamy do małego garnka i zalewamy wodą. Zagotowujemy i wyłączamy gaz. Daktyle zostawiamy w gorącej wodzie aż woda ostygnie. Po tym czasie obieramy banana, kroimy i dokładamy do daktyli. Blendujemy razem na gładki krem. Dodajemy chia, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Przekładamy gotowy krem do kokilek i dekorujemy płatkami migdałowymi.Smacznego

 

 

 

Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • daga313

    Bardzo ciekawy pomysł na krem :)

  • Gość: [slodkokwasnakuchnia] *.adsl.inetia.pl

    Dziękuje i pozdrawiam

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci