Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pasta śniadaniowa

slodkokwasnakuchnia

Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta z jajek i wędzonej makreli. Polecam przepis

WIN_20170211_153209

Składniki:

2 jajka ugotowane na twardo

pół średniej makreli wędzonej

2 łyżki majonezu

1 łyżka szczypiorku pokrojonego

szczypta soli i pieprzu

pół łyżeczki kurkumy

Przygotowanie:

Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miseczki. Oddzielamy mięso ryby od ości. Dokładnie sprawdzamy czy nie ma ości i rwiemy w palcach na małe cząstki. Dodajemy do jajek. Mieszamy i dodajemy szczypiorek, sól, pieprz i kurkumę, mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy razem. Smacznego

 

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci