Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Domowa biała czekolada

slodkokwasnakuchnia

Taką czekoladę zrobiłam jakiś czas temu synkowi. Dzięki ksylitolowi chroni ząbki przed próchnicą. Zastąpiłam również masło olejem kokosowym. Zapraszam

WIN_20170303_132950_2Składniki:
2 czubate łyżki oleju kokosowego
2 łyżki ksylitolu
4 płaskie łyżki mleka w proszku
Przygotowanie:
Rozpuszczamy olej kokosowy. Ksylitol mielimy na puder.Do gorącego oleju dodajemy zmielony ksylitol i mleko w proszku. Dokładnie mieszamy razem. Można tak jak ja zrobić pojedyncze czekoladki w silikonowej foremce lekko ugniatając lub wylać do keksówki, wyrównać i wstawić do lodówki. Po 30 minutach czekoladki stwardnieją i będą gotowe.

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci