Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Crumble rabarbarowo-truskawkowe

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na pyszne crumble czyli owoce pod kruszonką. Bardzo prosty deser, który zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Dziś w wersji z rabarbarem i truskawkami.

WIN_20170506_154143_2Składniki:
1 łodyga rabarbaru
1 garść truskawek
1/2 szkl mąki
3 łyżki ksylitolu
50 g masła
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Mąkę wyrabiamy z masłem i ksylitolem aż do uzyskania kruszonki. Wstawiamy do lodówki. Rabarbar i truskawki myjemy i osuszamy. Od truskawek odcinamy szypułki i kroimy owoce w plasterki. Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki. Rabarbar mieszamy z truskawkami i wkładamy je do 3 kokilek. Wierzch posypujemy obficie kruszonką. Wstawiamy kokilki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

 

Milion Smaków Truskawek - edycja czwarta

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci