Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pieczona makrela

slodkokwasnakuchnia

Dziś mam dla Was do zaproponowania pyszną, pieczoną rybkę.

WIN_20170618_183805_2Składniki:
6 świeżych filetów z makreli ( bez głów, ogonów i ości)- 3 ryby
1 łyżeczka oleju
1 łyżka soku z cytryny
1 płaska łyżeczka soli, pieprzu białego i suszonych pomidorów drobno pokrojonych
Przygotowanie:
Ryby myjemy i osuszamy. Następnie skrapiamy mięso sokiem z cytryny. Sól, pieprz i pomidory mieszamy razem i posypujemy mięso ryb. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy filety ryby. Przykrywamy naczynie z rybami i odstawiamy na 1 godzinę. Potem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci