Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pieczony schab na kanapki

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam po przepis na pieczony schab do pieczywa. Od czasu do czasu sama piekę mięso na kanapki w domu. Naprawdę nie potrzeba dużo czasu ani wielkich umiejętności aby zdrowo się odżywiać. Polecam.

WIN_20170724_120437_2Składniki:
1 kg schabu bez kości
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka pieprzu
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
Przygotowanie:
Mięso myjemy i osuszamy. Sól, pieprz i paprykę mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso. Zawijamy schab w woreczek foliowy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik. Schab przekładamy do naczynia do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut pod przykryciem, zlewamy wytopiony płyn i pieczemy jeszcze przez 20 minut bez przykrycia. Zostawiamy mięso aby ostygło. Kroimy zimne na kanapki.

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci