Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pieczone roladki schabowe

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na pyszne i aromatyczne danie obiadowe. W ramach konkursu zrobiłam roladki schabowe zapiekane w sosie uniwersalnym ciemnym Łowicz. Roladki wyszły takie pyszne, że Łooo!.

#lowicz

DSCF0760

Składniki:
10 plastrów schabu
100 g boczku wędzonego w plastrach
5 małych kiszonych ogórków
1 czerwona papryka
musztarda
sól ,pieprz
1 łyżka oleju
1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego Łowicz
wykałaczki
Przygotowanie:
Schab myjemy i osuszamy a następnie rozbijamy każdy kotlet tłuczkiem oraz oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Ogórki kiszone przekrajamy na pół. Paprykę myjemy i wyjmujemy z niej pestki a potem kroimy w cienkie plasterki. Na rozbity kotlet nakładamy odrobinę musztardy i rozsmarowujemy na całym mięsie. Z jednej strony układamy ściśle obok siebie 2 plasterki papryki, pół ogórka kiszonego i plasterek boczku. Ściśle zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką, Robimy tak z każdym plastrem schabu. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorącym przesmażamy roladki aż mięso zrobi się białe. Przekładamy roladki do brytfanny i polewamy je sosem uniwersalnym. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

 

Jeden sos, wiele dań. Odkryj kulinarne możliwości takie, że Łooo!

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci