Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pizzerinki paprykowe

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na szybkie w przygotowaniu pizzerinki na cieście francuskim. Główną rolę odgrywa w nich czerwona papryka. Zapraszam

DSCF0763_21

Składniki:
140 g ciasta francuskiego
1 czerwona papryka
6 małych plastrów sera żółtego
6 kulek mozzarelli mini
1 parówka
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Ciasto francuskie dzielimy na 6 części. Paprykę myjemy i osuszamy. Następnie paprykę kroimy na 6 plastrów (tak aby miały okrągły kształt), a resztę papryki kroimy w drobną kosteczkę. Parówkę kroimy w plasterki a kulki mozzarelli przekrajamy na pół. Każdy prostokąt ciasta francuskiego smarujemy ketchupem, na nim układamy po plasterku żółtego sera. Na serze układamy plastry papryki i w ich środku układamy resztę papryki, parówkę i po dwie połówki mozzarelli. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • daga313

    Ooo coś dla mnie! Lubię zapiekane dania, a jak jeszcze są szybkie w przygotowaniu, to już w ogóle bajka :)

  • slodkokwasnakuchnia

    Dzięki bardzo. Pozdrawiam

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci