Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Sałatka ryżowa z rzodkiewkami

slodkokwasnakuchnia

Witajcie. mam dla Was propozycję sałatki w sam raz na kolację. Powstała z tego co akurat było w lodówce. Jest bardzo sycąca i chrupiąca. Zapraszam

WIN_20170427_110045_2

Składniki:
1 szkl ugotowanego ryżu
2 jajka ugotowane na twardo
pół pęczka rzodkiewek
1 kabanos (50g)
3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Rzodkiewki myjemy i osuszamy, odcinamy ogonki. Rzodkiewki kroimy w małą kosteczkę i przekładamy do miski. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w małą kostkę i dodajemy do rzodkiewek. Kabanos kroimy w cienkie plasterki i dokładamy do pozostałych składników. Dokładamy ryż, majonez i mieszamy dokładnie. na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ponownie mieszamy. Smacznego

Przepis na 2 porcje.

 

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci