Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Gofry z masłem orzechowym

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na smaczne, lekko orzechowe gofry. Gofry wyszły chrupiące i ładnie przypieczone. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem oraz filiżanką herbaty. Idealne na śniadanie. Ja zrobiłam mało słodkie ale można dodać więcej cukru.Polecam

DSCF1409

Składniki:
3 łyżki masła orzechowego
2 jajka
1 łyżka cukru
2 szkl mleka
2 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka oleju

Przygotowanie:
Do miski wkładamy masło orzechowe i wbijamy jajka. Miksujemy. Następnie dodajemy cukier, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i olej. Miksujemy razem, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy po 2 łyżki ciasta na 1 gofra. Smażymy na rumiano. Smacznego

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • Gość *.dip0.t-ipconnect.de

    Gofry to ja uwielbiam... Wyglądają na bardzo pyszne...

  • slodkokwasnakuchnia

    Ja też...

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci