Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pasta jajeczna z kozim twarożkiem

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na smaczna pastę do pieczywa. Ponieważ dodałam twarożek kozi, pasta jest bez laktozy. Uwielbiam pastę jajeczną na śniadanie i staram się ją zawsze trochę zmodyfikować. Polecam ze świeżym pieczywem.

DSCF1414

Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
150 g twarożku koziego
2 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
po dużej szczypcie soli, pieprzu i kurkumy

Przygotowanie:
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy je drobno, przekładamy do miseczki. Do jajek dokładamy pokruszony twarożek oraz majonez i mieszamy. Szczypiorek myjemy i kroimy drobno, połowę dokładamy do pasty jajecznej i mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą, mieszamy. Posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego

Przepis na 3 porcje.

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • enemia12

    Apetycznie wygląda.. dziś mam wolny cały poranek więc wypróbuje ten przepis na drugie śniadanie ^^

  • slodkokwasnakuchnia

    Polecam

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci