Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pasta twarogowa z awokado i pistacjami

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na smaczną pastę do kanapek. Zrobiona ze zdrowego awokado z dodatkiem sycącego twarogu oraz pistacji doda nam energii i nasyci na długo. Polecam podawać ze świeżym pieczywem.Smacznego

DSCF1457

Składniki:
1 spore, dojrzałe awokado
100 g twarogu chudego
1 łyżka soku z limonki
2 łyżki oleju
garść pistacji bez soli, obranych
sól, pieprz

Przygotowanie:
Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestkę a następnie za pomocą łyżeczki wyjmujemy miąższ ze skórki do miseczki. Skrapiamy awokado sokiem z limonki i ugniatamy widelcem na papkę. Potem dodajemy pokruszony twaróg, olej oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy dokładnie. Pistacje bardzo drobno siekamy i dodajemy do pasty. Mieszamy. Gotową pastę przechowujemy w lodówce.

Przepis na 4 porcje.

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci