Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pieczona pierś z indyka na kanapki

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na pyszną, domową wędlinę. Upieczona pierś z indyka jest smaczna, chuda i idealna na kanapki. Polecam upiec sobie czasem taką wędlinkę i cieszyć się jej pysznym smakiem.

DSCF1441

Składniki:
1 pierś z indyka pojedyncza (ok. 1 kg)
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka przyprawy do gyrosa

Przygotowanie:
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy przyprawami i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy pierś do miski, przykrywamy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końce i układamy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie przebijamy worek do pieczenia i pieczemy jeszcze przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczoną pierś wyjmujemy z rękawa i zostawiamy ją do ostygnięcia na desce. Kroimy zimną w cienkie plastry na kanapki. Smacznego

Komentarze (3)

Dodaj komentarz
  • foodsi

    Wygląda smacznie ;)

  • Gość *.dip0.t-ipconnect.de

    Pyszne mięsko na kanapki...

  • slodkokwasnakuchnia

    Bardzo dziękuję

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci