Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Sucharkowe gofry

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na moje słodkie gofry z dodatkiem zmielonych sucharków od Mamut Polska.  Zrobiłam je na słodkie śniadanie i bardzo nam smakowały. Przepis bierze udział w konkursie organizowanym na fb na propozycję śniadania z sucharkami od Mamut. Polecam

DSCF1488_2

Składniki:
5 szt sucharków od Mamut Polska
1 szkl mąki
1,5 szkl mleka
2 łyżki oleju
1 jajko
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
oraz bita śmietana, owoce

Przygotowanie:
Sucharki łamiemy na małe kawałki i mielimy na pył, przesypujemy do miski. Dodajemy pozostałe suche składniki i mieszamy. Do suchych składników wlewamy mleko, olej i wbijamy jajko. Miksujemy, aż nie będzie grudek. Gofrownicę rozgrzewamy i nalewamy po 3 łyżki ciasta na jednego gofra. Pieczemy, aż będą rumiane. Wyjmujemy upieczone gofry z gofrownicy i lekko studzimy na kratce. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i owocami. Smacznego

Przepis na 3 porcje.

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci