Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Gofry jogurtowo-kokosowe

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na smaczne i delikatne gofry zrobione na jogurcie naturalnym z dodatkiem wiórek kokosowych. Idealne na słodkie śniadanie z dodatkiem dżemu lub bitej śmietany. Polecam

DSCF1947_2

Składniki:
3 jajka
1/2 szkl mleka
200 g jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru
1 łyżka oleju
2 łyżki wiórek kokosowych
1,5 szkl mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Do miski wlewamy mleko, jogurt, olej i wbijamy jajka. Mieszamy a następnie dodajemy pozostałe suche składniki. Miksujemy, aż nie będzie grudek. Gofrownicę rozgrzewamy i nakładamy po 2 łyżki masy na jednego gofra. Zamykamy i pieczemy gofry na złoty kolor. Smacznego

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci