Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na smaczną sałatkę z dodatkiem marynowanych pieczarek Do mojej sałatki dodałam majonez light ale można również dodać zwykły majonez, oliwę lub jogurt naturalny-kto co woli. PolecamDSCF1962_2

Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 mały zielony ogórek
5 rzodkiewek
5 pomidorków koktajlowych
5 pieczarek marynowanych
kilka łodyżek szczypiorku
2 łyżki majonezu light
1/4 łyżeczki soli, pieprzu oraz ziół prowansalskich

Przygotowanie:
Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę drobno kroimy i przekładamy do miski.Ogórek oraz rzodkiewki kroimy w półplasterki a pomidorki w ćwiartki, dokładamy do kapusty. Pieczarki marynowane i szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy. Na koniec dodajemy majonez oraz przyprawy i mieszamy razem. Smacznego

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci