Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pieczone pałki kurczaka

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na smaczne i aromatyczne pałki pieczone w przyprawie do gyrosa. Do tego ziemniaczki i surówka i mamy super obiadek.

DSCF2110_2

Składniki:
5 szt pałek z kurczaka
1 łyżka przyprawy do gyrosa
1 łyżka oleju

Przygotowanie:
Mięso myjemy i osuszamy. Przyprawę mieszamy z olejem i nacieramy nią mięso. Podudzia wkładamy do woreczka i do lodówki na 2 godziny.
Podudzia przekładamy do naczynia do pieczenia i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut pod przykryciem oraz 20 minut bez przykrycia w temperaturze 180 stopni.

 

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci