Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pasta z wędzonej makreli

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na smakowitą pastę rybną do pieczywa. Idealna na śniadanie lub kolację. Polecam

DSCN0038

Składniki:
150 g mięsa z wędzonej makreli
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku od dymki
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno kroimy, odkładamy. Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy, przekładamy do miseczki. Mięso z ryby również drobniutko kroimy i dokładamy do jajek. Następnie do miseczki wkładamy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy pastę, dokładamy szczypiorek (troszkę odkładamy do ozdoby) i jeszcze raz mieszamy. Górę pasty z makreli posypujemy resztą szczypiorku.

 

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • Gość: [Jacek] *.dynamic.chello.pl

    Proponuję dodać jeszcze drobniutko posiekaną cebulę i trochę keczupu oraz musztardy do smaku :)

  • slodkokwasnakuchnia

    dziękuje za radę, przy najbliższej okazji skorzystam z niej

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci