Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pieczona karkówka

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na aromatyczną i delikatną domową wędlinę pieczoną. Taka upieczona karkówka dobrze się kroi i wybornie smakuje. Polecam

DSCF2479

Składniki:
ok. 1 kg kawałek karkówki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
3 łyżki przyprawy (suszone pomidory z czosnkiem)

Przygotowanie:
Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Wkładamy do miski i na ok. 3 godziny do lodówki. Po tym czasie przekładamy karkówkę do rękawa do pieczenia (zawiązujemy) i na blaszkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy.

 

Komentarze (1)

Dodaj komentarz

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci