Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Śledzie w sosie jogurtowym

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na smaczne filety z matiasa z suszoną żurawiną, czerwoną cebulką i korniszonami. Takie połączenie smakuje świetnie. Śledzie w sosie jogurtowym mogą być pyszną przystawką lub kolacją.

DSCN0386

Składniki:
2 płaty śledziowe
200 ml jogurtu naturalnego
10 mini korniszonów
garść czerwonej żurawiny
1 czerwona cebula

Przygotowanie:
Śledzie przekładamy do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie osuszamy płaty ryby i kroimy w paski. Korniszony kroimy w plasterki a czerwoną cebulę po obraniu kroimy w piórka. Przekładamy do miseczki kawałki śledzia, korniszony, czerwoną cebulę i suszoną żurawinę. Polewamy jogurtem naturalnym i mieszamy. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aby smaki dobrze się "przegryzły".
Smacznego

 

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci