Menu

Słodkie i nie tylko historie kulinarne

Blog kulinarny ze sprawdzonymi przepisami.

Pieczone żeberka

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na pyszne pieczone żeberka w marynacie słodko-słonej. Żeberka są proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam Składniki: ok. 500 g żeberek w paskach marynata: 2 łyżki dżemu gruszkowego 3 łyżki sosu sojowego jasnego 3 łyżki ketchupu 1/2 łyżeczk... więcej

Budyń z ryżu

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na pyszny i delikatny budyń z ryżu pełnoziarnistego. Jest to deser bezglutenowy a jeśli użyjemy mleka roślinnego to będzie również bez laktozy. Budyń ryżowy posłodzony miodem eukaliptusowym od Huzar . Zapraszam Składniki: 125 g ryżu pełnozi... więcej

Dyniowe racuchy z rodzynkami

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na pulchne, żółciutkie racuszki z rodzynkami od Helio. Idealne na weekendowe śniadanie. Polecam ze szklanką mleka. Składniki: 1,5 szkl mąki pszennej 1 jajko 1/2 szkl mleka 25 g drożdży 2 czubate łyżki puree z dyni 1 łyżka cukru duża garść r... więcej

Warzywna tarta francuska

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na tanią, prostą w przygotowaniu i pyszną tartę z farszem warzywnym. Na gotowym cieście francuskim zrobimy ją szybko i bez większego wysiłku. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego (275g) 450 g mrożonych warzyw na patelnię po grecku 1... więcej

Malinowe ciasto na zimno

slodkokwasnakuchnia

Zapraszam na pyszne ciasto na zimno. Jest bardzo proste w przygotowaniu i pięknie pachnie malinami. Jeśli macie mus malinowy (przetarte maliny) np. po zrobieniu syropu malinowego- zróbcie to ciasto. Najlepsze na herbatnikach Petit Beurre od Cukry Nys... więcej

© Słodkie i nie tylko historie kulinarne
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci